Kafein bisa naekeun memori jangka panjang

Loba studi geus nyarankeun yen kafein ngabogaan loba mangpaat ajang kasehatan. Ayeuna, panalungtikan nu anyar nunjukeun yen dosis tina kafein sanggeus sesi learning bisa mantuan keur naekeun memori jangka panjang. Ieu ceuk hiji ulikan nu dimuat dina alam neurosains.Kafein bisa naekeun memori jangka panjang

Tim panalungtikan, dipingpin ku Daniel Borota tina Hopkins University Johns di Baltimore, catetan anu panalungtikan saméméhna geus dianalisis Sanajan balukar kafein salaku enhancer kognitif ti, naha kafein bisa dampak memori jangka panjang teu acan ditalungtik jéntré.

Pikeun manggihan, nu penyidik KPK dianalisis pamilon yuswa antara 18 160 jeung 30 taun.

Dina poe kahiji pangajaran, nu pamilon anu dipintonkeun gambar objék beda jeung di sensus nyebutkeun pikeun ngaidentipikasi eta jadi “indoor” atawa “outdoor” item.

Geura-giru sanggeus tugas ieu, maranéhanana randomized narima boh 200 mg kafein dina bentuk karacunan, atawa tablet placebo.

Poé saterusna, nu pamilon anu nembongkeun gambar sarua ogé sababaraha leuwih anyar. Nu Panalungtik ditanya eta pikeun ngaidentipikasi naha nu gambar éta “anyar,” “heubeul” atawa “jiga jeung gambar asli.”

200 mg kafein ‘ditingkatkeun kamampuhna memori’
Ti ieu, Panalungtik WHO manggihan yén subjék nyandak kafein nya éta leuwih alus di identifying gambar nu éta sarupa, nu Dibandingkeun jeung WHO pamilon nyandak placebo teh.

Tapi, Panalungtik dicatet yén boh kelompok nya éta bisa ngagambarkeun ngabedakeun Boh gambar éta heubeul atawa nu anyar.

Tim dipigawé percobaan satuluyna ngagunakeun 100 mg jeung 300 mg dosis tina kafein. Maranéhanana kapanggih prestasi anu ieu leuwih alus sanggeus dosis 200 mg, Dibandingkeun jeung 100 dosis mg, tapi aya no pamutahiran sanggeus 300 mg kafein, Dibandingkeun jeung 200 mg.

“Ku kituna Spake, dicindekkeun yén dosis saeutikna 200 mg moderator ka nu ditempo efek kafein dina enhancing konsolidasi memori,” nulis pangajaran nulis.

Tim manggihan yén mémori oge kinerja ieu teu ningkat lamun subjék dibere kafein hiji jam saméméh mawa kaluar tes idéntifikasi gambar.

Maranéhanana penyidik KPK nyebutkeun aya loba kemungkinan salaku ka kumaha kafein bisa Kembangna memori jangka panjang.

Contona, maranéhanana ngomong bisa meungpeuk hiji molekul disebut adénosin, Nyegah ti stopping fungsi norépinéfrin – hormon nu geus dipintonkeun boga éfék positif dina memori.

Maranéhanana dicatet yén panalungtikan saterusna kudu dipigawé ka nu hade ngartos mékanisme ku roomates Kaféin mangaruhan memori jangka panjang.

Maranéhanana nambahkeun:

“Mimin pamakéan nyebar tina kafein jeung minat ngembang di éfék anak, boh salaku enhancer kognitif jeung salaku neuroprotectant hiji, Harita patarosan ieu penting kritis.”

Mangpaat Poténsial jeung resiko tina konsumsi kafein
Nurutkeun inohong panganyarna ti AS Pangan sarta Narkoba Administrasi (FDA), nu American rata meakeun 300 mg kafein sapoé. Sumber-sumber utama sanyawana kopi, tea jeung inuman lemes.

Loba studi geus nyarankeun yen kafein nawarkeun mangpaat kaséhatan. Taun ka tukang, Warta Médis Dinten ieu dilaporkeun dina ulikan suggesting nu inuman caffeinated bisa ngurangan résiko panyakit ati, bari ulikan sejen nyebutkeun nginum 2-4 cangkir kopi sapoé bisa ngurangan risiko bunuh diri.

Tapi teu sadaya warta alus. Hiji ulikan nunjukkeun yen stimulan téh bisa ngaruksak pola saré, jam sanggeus consuming eta, sedengkeun proposés sejen anu kafein ti inuman énérgi bisa ngarobah fungsi jantung.

tempo ogé:

Obat Herbal Gagal Ginjal
Bahaya menahan lapar selain puasa
Obat Herbal Diare
Manfaat Berjemur Di Pagi Hari
Obat Herbal Diabetes Melitus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *